Style2Impress: interieur- en verkoopstyling

Doe iets leuks met de hal, het visitekaartje van je woning!

Mensen geven vaak veel zorg en aandacht aan de inrichting van hun huis, schilderen hun woonkamer ieder jaar in de laatste modekleuren en zijn avonden lang bezig met meubels vergelijken. Het enige dat vaak vergeten wordt is de hal. Terwijl dit de entree van het huis is, de plek waar gasten de eerste indruk krijgen van jouw huis. Vaak zie je dat de hal vol hangt met oude jassen en verder wordt gebruikt als opbergplek van oud papier, gereedschap en reistassen. Een paar tips om van jouw hal, hoe klein of groot deze ook moge zijn, iets leuks te maken.

Groter maken

Door een spiegel op te hangen maak je een kleine hal optisch veel groter. Een mooie plek is boven een radiator. Door een plank onder de spiegel op te hangen heb je een plek waar jij of jouw gasten hun make-up even kunnen bijwerken. Het is ook een ideale plek om de auto- en fietssleutels te bewaren. Hang de spiegel wel aan de brede zijde van de hal op, anders is het resultaat dat de hal er langer en smaller uitziet. Kies voor de plinten dezelfde kleur als de vloer. Zorg voor een warme kleur op de muren en gebruik niet te felle verlichting. Een kroonluchter is leuk, maar alleen als het plafond hoog genoeg is en je de lampen kunt dimmen.

Opbergen

Als er plaats voor is, dan is een mooie stoel of zo’n bankje met opklapbare zetel met daaronder een ruim opbergvak een leuke optie. Zo’n bankje is erg handig voor het aan- en uittrekken van je schoenen. Je kan er dan hoog boven een wandkast ophangen waar je spullen in kwijt kan die je niet dagelijks nodig hebt. Hang op de kapstok alleen de jassen die je daadwerkelijk draagt. Dus in de zomer kan je de winterjassen beter ergens anders opbergen, bijvoorbeeld in vacuüm getrokken opbergzakken.

Meer dan een eerste indruk
Voor de verkoop van je huis is het nog van groter belang dat je hal als entree er piekfijn uitziet. Dit is namelijk de plek waar kijkers de meeste tijd doorbrengen. Het is meer dan een eerste indruk, het is voor kijkers een voorbode voor wat ze in de rest van het huis gaan zien. Zorg dus dat kijkers een goede eerste indruk krijgen, de kans is dan groter dat ze met een positieve instelling de rest van het huis gaan bekijken.

Aan de slag met je hal!

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Voor de finishing touch in uw huis of voor het verkoopklaar maken van uw woning